Central Park – София

Игъл Трейд доставиха пожароустойчивите врати за комплекса Central Park в София. Уникалният комплекс, съставен от 7 сгради пресъздава стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк. В сградите са вложени съвременни строителни материали с високо качество, които ще осигурят стил, надеждност,  висок клас на енергийна ефективност и оптимално пространствено възприемане на създадената градска среда.

Пожароустойчивите врати от Игъл Трейд ще осигурят на сградите сигурност и защита срещу пожар. Вратите са изградени от горещо поцинкована ламарина с термоизолиращ пълнеж от пожароустойчива минерална вата с обемна плътност 120 кг/м3 и клас по реакция на огъня А1. Имат усилена ъглова каса с термонабъбващо уплътнение и два пасивни шипа за допълнителна защита от взлом.

За подземните нива на комплекса доставихме големи плъзгащи пожароустойчиви врати с размери 6000 х2400 мм, които при нужда ще разделят големите помещения на по-малки зони. Вратите имат и вградена евакуационна врата. Имат стандартно заложен електромагнит, който се свързва към пожаро-известителната система и при събитие вратата се затваря автоматично.