Жилищен комплекс „Витоша Апартмънтс“

Жилищен комплекс „Витоша Апартмънтс“ е проект на компания „Виена билдинг груп“. Комплексът е от затворен тип и предлага на своите бъдещи обитатели качествено нов начин на живот в съвременния град.

Проектиран е да задоволи всички нужди от удобство, сигурност и естетика на прилежащите части, както и да предложи на живущите спокойствие и комфортни условия за отглеждане на деца.

Високото ниво на професионализъм, контрол и иновации в технологиите на строителството и стремеж към осигуряване на мечтания дом превръщат „Витоша апартмънтс“ в по-слънчевата страна на живота.

Виена Билдинг Груп избраха за свой партньор Игъл Трейд при доставката и монтаж на пожароустойчивите врати на сградата. За своите мазета избраха многофункционални врати Мулти. Разделянето на общия обем на подземния гараж се осъществи чрез плъзгащи пожароустойчиви врати и врати на панти с особено големи размери.

Обикновено този тип врати са в отворено състояние благодарение на стандартно заложения електромагнит в оборудването, който се свързва към пожароизвестителната система и при събитие вратата се самозатваря плавно чрез противотежести и фабрично заложен регулатор на скоростта.

Плъзгащите пожароустойчиви врати са със степен на пожароустойчивост EI₂120 притежаващо СЕ маркировка EN 16034:2014 и клас на самозатваряне С3 (50 000 цикъла).